SFEROPULOS VEĆ ZNA GDE ĆE NAREDNE SEZONE: Trener Zvezde DONEO ODLUKU
Janis Sferopulos, Foto: Starsport©

SADA JE SVE POZNATO

SFEROPULOS VEĆ ZNA GDE ĆE NAREDNE SEZONE: Trener Zvezde DONEO ODLUKU

Grk govorio o budućnosti

Objavljeno:

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos je u intervjuu za portal "Basket Njuz" otklonio sve dileme oko njegovog statusa na Malom Kalemegdanu.

Bilo je teških i blistavih momenata od dolaska grčkog stručnjaka, ali crveno-beli su na korak od trofeja ABA lige koji garantuje Evroligu.

Otkrio je da je imao nekoliko ponuda pre nego što je stigao u Beograd, ali je "zov Evrolige" presudio.

- Imao sam neke ponude od timova iz Evrolige prvog leta kada sam bio slobodan, zatim neke usred sezone. Prioritet mi je bio da treniram u Evroligi. Prošlog leta sam ponovo imao neke ponude, ali se nismo dogovorili. Tada je došla Crvena zvezda i dala mi slobodu da odlučujem od samog početka. Iako ovo nije bio moj tim, nisam napravio tim. Verovao sam u ovaj sastav i došao sam da se borim sa njima.

Janis Sferopulos
Janis Sferopulosfoto: Starsport©

Sferopulos je govorio o planovima za narednu sezonu.

- Zadržaćemo jezgro igrača. Ne želimo da se brzo menjamo. Moramo da idemo sa bazom igrača koji su tu, a zatim da imamo neke dodatke koji će pomoći igračima koji su ovde da igraju još bolje - rekao Grk i tako potvrdio da ostaje u Crvenoj zvezdi.

Smatra da "večiti" zslužuju stalnu licencu Evrolige.

- Nemamo stalnu licencu u Evroligi. I Crvena zvezda i naš veliki rival Partizan predstavljaju veliku košarkašku kulturu u Evropi. Oba kluba imaju najbolju posećenost navijača i prodaju najviše ulaznica. Drugi smo po gledanosti u čitavoj sezoni Evrolige iako sezona nije bila dobra.Zamislite kako će izgledati kada budemo igrali dobro u Evroligi. Koliko ćemo još navijača imati. Verujem da ova dva kluba uvek treba da budu na nivou Evrolige, jer u poslednje vreme finansijski rade dobro. Kao klubovi, dosta su poboljšali uslove. Zašto ne bi bili stalno u Evroligi - rekao je Janis.

Bonus video:

00:56

Rokas Gedraitis KK Crvena zvezda

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.